Oudin legger opp 25 år gammel

Melanie Oudin har besluttet å avslutte tenniskarrieren. Her er hun i aksjon i US Open i 2009, året da hun tok seg til kvartfinale som 17-åring. Foto: Kathy Willens, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Melanie Oudin offentliggjorde fredag at hun avslutter tenniskarrieren. Amerikaneren er bare 25 år gammel.

Oudin slo gjennom med et brak da hun i 2009 tok seg til kvartfinale i US Open som 17-åring, men siden har hun slitt med en rekke helseproblemer som gjorde det vanskelig å innfri forventningene.

Blant tingene som hemmet henne var en unormal hjerterytme som lenge ble feildiagnostisert som panikkangst, og en muskellidelse som fører til slapphet og ømhet.

– Drømmen min har alltid vært å spille tennis i store turneringer mot de beste i verden. Jeg har vært heldig nok til å leve ut den drømmen i ni år, men dessverre har jeg siden 2012 hatt mange helseproblemer og skader. Derfor ble det ikke den karrieren jeg hadde drømt om, sa hun i en uttalelse på Twitter.

Hun fikk bare én turneringsseier, i Birmingham i 2012. Hun vant mixed double i US Open sammen med Jack Sock i 2011, spilte på USAs Fed Cup-lag i årene 2009 til 2011 og var på det beste nummer 31 i verden i 2010.