Danmarks finalebilletter revet vekk

Glade danske supportere under EM-semifinalen mot Østerrike. Det var kamp om den danske billettkvoten til finalen, og alle 1000 billetter forsvant på 20 minutter. Foto: Ermindo Armino, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Danmarks kvote på 1000 billetter til søndagens EM-finale i fotball mot Nederland ble revet vekk på bare 20 minutter.

Det melder Danmarks fotballforbund (DBU) på Twitter.

– Alle billettene til søndagens finale er solgt. 20 minutter tok det. Vi gleder oss, sto det.

Kvinnelandslaget har skapt fotballfeber i Danmark, og dansk TV2 kunne fredag melde at nesten 1,5 millioner dansker fulgte med på TV da finalebilletten ble sikret.

I første omgang var seersnittet 724.000, i annen omgang var det steget til 1.167.000. I snitt ble semifinalen sett av en drøy million, og den hadde en markedsandel på skyhøye 67 prosent.

Mest sett

– Dermed var EM-semifinalen den mest sette fotballkamp på dansk TV i år, melder kanalen. Forrige gang en fotballkamp hadde høyere seertall i Danmark var under mennenes EM i fjor.

Alle Danmarks fem kamper under EM-sluttspillet er blant de sju mest sette fotballkamper på dansk TV i år.

Eneste herrekamper som sniker seg inn på listen er VM-kvalifiseringskampen for menn mot Romania på 2.-plass (684.000 seere i snitt) og landskampen for menn mot Tyskland på 4.-plass (487.000).

Seierskampen mot Norge i EM har 3.-plassen med 555.000 seere.

Kopi

Danmarks kvinnelandslag i fotball er i sin aller første finale og har søndag sjansen til å kopiere mennenes EM-gull for 25 år siden.

Den gang ble Nederland slått i semifinalen og Tyskland i finalen. Kvinnene tok seg av tyskerne allerede i kvartfinalen og møter Nederland i finalen. I Enschede venter fullt hus med nær 30.000 på tribunen, men minst 1000 av dem kommer til å være danske.