Heggelund hardt ut mot Støres tiltak for å få unge i arbeid

Stefan Heggelund (t.v.) mener Støre nekter halve arbeidslivet å bidra for å få unge i arbeid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) slår hardt ned på Ap-leder Jonas Gahr Støres løfte om å få unge i arbeid. Høyre mangler troverdighet, svarer Ap.

– Det er helt utrolig at det samme partiet som har lovet å stramme inn på ungdommers mulighet til å få midlertidige jobber i privat sektor, går til valg på å garantere de samme unge midlertidige jobber i kommunal sektor, sier Heggelund til NTB.

Valgløfte til unge

På dag to av sin valgkampturné lanserte Støre en pakke med tiltak som skal sørge for å få flere unge i arbeid. Blant annet lover han én milliard ekstra til yrkesfagene i løpet av neste stortingsperiode.

I spleiselaget må både bedrifter og skattebetalere bidra for å få jobben gjort.

– Vi trenger flere jobber som bidrar til statsbudsjettet, og ikke bare jobber som lever av statsbudsjettet. Da må unge også få muligheten til å prøve seg i privat sektor, forklarer Heggelund.

– Det er veldig dumt å nekte halve arbeidslivet å bidra, for så å pålegge den andre halvparten å gjøre det. Det er som å løfte tungt med den ene armen på ryggen, sier stortingsrepresentanten.

Både fagorganiserte og Ap mener den økte adgangen til midlertidige ansettelser ikke fører til at det skapes flere jobber, men heller at flere arbeidstakere tvinges til midlertidighet.

Regjeringen mener derimot at en midlertidig jobb kan være en inngangsbillett til arbeidslivet for folk som står utenfor.

– Høyre mangler troverdighet

Arbeiderpartiet svarer på tiltale og mener Høyres kritikk er mangler troverdighet.

– Under Høyres regjeringsperiode har ungdomsledigheten steget. Økningen i unge uføre personer fra 2013 til 2017 er på 45,9 prosent, sier stortingsrepresentant Fredric Holen Bjørdal i Arbeiderpartiet.

Partiet mener Høyre gjentatte ganger har stemt ned Aps initiativer og forslag som skal gagne unge.

– I tillegg er et rekordhøyt antall unge uten studieplass under Høyres styre. Det var ved opptaket 20. juli hele 23.387 kvalifiserte søkere som står uten studieplass. Antall søkere som avvises, har økt med 10.000 totalt siden 2013, sier Bjørdal.