Sandhåndballkvinnene fortsatt ubeseiret i EM

Norges kvinnelag har ennå til gode å tape i EM i sandhåndball. Hellas og Italia ble torsdag slått i hovedrunden, og Norge er allerede klar for kvartfinale.

Det er også de norske mennene, som tok seg videre fra gruppespillet med tre seirer og tre tap. I klassen for menn går alle lagene i hovedrunden til cupspillet.

I kvinneklassen er det seks lag i hver hovedrundegruppe, men allerede etter to kamper er det klart at det norske kvinnelaget skal spille kvartfinale lørdag. Ungarn og Italia er nemlig poengløse og uten sjanse til å innhente Norge, som har seks poeng.

De norske kvinnene slo Hellas 2-0 (18-15, 15-10) i første kamp i hovedrunden. Katinka B. Haltvik ble norsk toppscorer med 14 poeng. Mot Italia ble seierssifrene 2-0 (22-10, 13-10). Maren Aardal sto for 15 poeng og er på 2.-plass i EMs toppscorerliste etter seks kamper.

Bare seirer

I den siste kampen i det innledende gruppespillet tidligere på dagen ble Polen slått 2-0, og med fire strake seirer gikk Norge til hovedrunden med to poeng i bagasjen, i likhet med Hellas og Nederland.

De norske jentene trengte kun to sett på å ta seg av det polske laget i solen i Zagreb. Settene ble vunnet 24-17 og 22-16. Aardahl var norsk toppscorer med 16 poeng.

Fredag venter kamper mot Ungarn og Nederland, før cupspillet starter med kvartfinaler lørdag. De fire beste i hver hovedrundegruppe kommer dit.

Gutta til kvartfinale

De norske gutta tok seg til hovedrunden med 2-0 (16-14, 24-20) over Sveits i siste gruppekamp, med 18 poeng av Tobias Glemming. Det norske laget endte med tre seirer og tre tap og tok tredjeplassen i sin gruppe. Dermed er det også klart at laget får spille kvartfinale lørdag. Hovedrunden avgjør bare hvem som møter hvem.

Norge tapte tidligere torsdag 0-2 (10-24, 22-25) for vertslaget Kroatia, som jager sin sjette strake EM-tittel og vant gruppen. Daniel Granli scoret 14 poeng for Norge.

I hovedrunden skal Norge spille mot Spania og Danmark.