Over 40 døde i uro i Venezuela

De siste ukene har over 40 personer mistet livet som følge av vold og sammenstøt under protestene mot Venezuelas venstreorienterte president Nicolás Maduro og hans måte å styre landet på.  Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En 17 år gammel gutt og to menn døde av skader etter å ha blitt skutt under protester i Venezuela. Antallet drepte de siste seks ukene er offisielt oppe i 42. 

De siste dødsfallene gjør at den siste bølgen med opptøyer er dødelig pålinje med uroen i 2014, da 43 personer ble drept i protester mot regjeringen.

Uroen denne gang brøt ut 11. april, da opposisjonen begynte å demonstrere mot det de mener er lovendringer for å styrke president Nicolás Maduros makt. Regjeringen og opposisjonen har beskyldt hverandre for å sende væpnede grupper ut for å egge til vold og sammenstøt.

Mandag ble en 17-åring innlagt på sykehus etter at han ble skutt i hodet under en demonstrasjon i byen Pedraza, og han døde tidlig tirsdag, opplyser myndighetene. Ytterligere to menn, begge i starten av 30-årene, døde etter å ha blitt rammet av skudd i byene San Antonio de los Altos og Tachira.

FNs sikkerhetsråd skal diskutere krisen i Venezuela onsdag, sier diplomater. USA har bedt om et møte bak lukkede dører onsdag morgen, etter møter om Somalia og Eritrea.