Northug har skværet opp med Løfshus

Petter Northug har snakket sammen med Vidar Løfshus etter torsdagens medieoppslag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Petter Northug krevde landslagssjef Vidar Løfshus' avgang. Trønderen vil ikke trekke kritikken eller unnskylde seg, men sier til NRK at de har skværet opp. 

– Vi har vært uenige i en del ting gjennom en lang karriere når vi har vært på lag. Men det vi alltid er enige om, Vidar og jeg, er at vi skal være uenige i en del ting, sier Petter Northug til NRK.

Den store langrennsstjernen sa i et intervju med Dagbladet torsdag at landslagssjefen burde trekke seg fra stillingen.

– Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sa Northug til avisen i kjølvannet av at han ble vraket til verdenscupavslutningen i Canada.

Les også: Northug har skværet opp med Løfshus

Gode venner

Northug er ifølge NRK i Bodø for å delta på Kobberrennet. Fredag forteller han til kanalen at han og Løfshus har snakket sammen etter medieoppslagene.

– Ja, jeg har snakket med Vidar. Jeg og Vidar er gode venner og vi respekterer at vi har forskjellige meninger.

I en sms til NRK skriver kommunikasjonssjef Espen Graff følgende om konflikten mellom Northug og Løfshus:

– Vidar og Petter har kommunisert kort på SMS i dag. Utover det er det ikke noe nytt å melde fra vår side enn det som allerede er sagt.

Les også: – Det er rett og slett en maktkamp

– Vet hvor grensene går

Landslagstrener Tor-Arne Hetland benekter at Løfshus alene vraket 31-åringen fra verdenscupavslutningen i Canada.

– Det var aldri et tema da vi tok ut laget. Vi har ingenting imot Petter – hverken Vidar, jeg eller de andre trenerne. Vi prøver å behandle alle våre løpere rettferdig, forteller Hetland til VG.

På spørsmål om Northug har gått over en grense med kritikken av Løfshus, svarer Hetland:

– Petter vet hvor grensene går og hvilke forpliktelser han har opp imot Skiforbundet. Vi har ytringsfrihet i Norge. Folk må få mene det de vil, men ansettelser og sånne ting er det ikke Petter eller andre løpere som bestemmer.