Video viser angivelig drap på tysk gissel på Filippinene

En tysker som har vært holdt som gissel av ytterliggående islamister på Filippinene, skal være halshogd. Det er sendt ut en video av det angivelige drapet.

Den 70 år gamle tyskeren Jürgen Kantner ble bortført av den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen i november i fjor mens han og konen var på seiltur.

Kantners tyske kone Sabine (59) ble like etter funnet drept ved seilbåten, som seilte med tysk flagg i Sulu-provinsen sør på Filippinene. Hun hadde tilsynelatende satt seg til motverge under bortføringen.

Abu Sayyaf holdt norske Kjartan Sekkingstad fanget i ett år, før han ble satt frii september i fjor.

Det er det tyske nyhetsbyrået DPA som mandag meldte at en video av det angivelige drapet er offentliggjort i et chatteforum for IS-tilhengere.

Drapet skal ha skjedd søndag etter at tidsfristen om å utbetale løsepenger gikk ut.

Det filippinske militæret hadde mandag ennå ikke sett videoen, og de forsøker nå å få bekreftet opplysningene, ifølge DPA.

Det tyske paret skal være det samme som i 2008 ble bortført av somaliske pirater. Begge ble da sluppet fri etter 52 dager.

Abu Sayyaf-geriljaen ble dannet på 1990-tallet og hadde tidligere bånd til al-Qaida- Gruppen har tjent gode penger på å spesialisere seg på bortføringer og løsepenger. I fjor sverget gruppen troskap til den ytterliggående jihadistgruppa IS.