Danmark får digital ambassadør

Den nye danske digitale ambassadøren skal pleie forholdet til teknologigiganter som Apple. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

København (NTB-Ritzau): Som første land i verden skal Danmark utnevne en digital ambassadør som skal pleie forholdet til teknologigiganter som Google, Apple og Microsoft.

Ifølge den danske avisen Politiken er årsaken at selskapene nå er så store, at de både i økonomisk styrke og i påvirkningen av folks hverdag, overgår mange av landene hvor Danmark har klassiske ambassader.

– Disse selskapene er blitt en form for nye nasjoner og det er vi nødt til å forholde oss til, sier utenriksminister Anders Samuelsen til avisen.

Apple og Google er nesten store nok til at de kunne inngått i klubben av verdens 20 viktigste økonomier, G20, dersom de var nasjoner.

– Vi skal selvfølgelig holde fast ved den gamle måten å tenke på, hvor vi pleier våre relasjoner til andre land. Men vi er bare også nødt til å ha tette relasjoner til noen av de selskapene som påvirker oss, sier utenriksministeren. (©NTB)