Brasilianske innsatte overføres etter opprør

Innsatte overgir seg til politiet på taket av Alcacuz i Brasil. Foto: Frankie Marcone/ Futura Press / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Natal (NTB-AFP): Fire busslaster med fanger fra fengselet Alcacuz i Brasil flyttes for å unngå flere blodige sammenstøt med rivaliserende gjenger bak murene.

Da spesialstyrker rykket inn og overtok kontrollen i Alcacuz etter to dager med slåsskamper denne uka, fant de 26 drepte, de fleste av dem halshugget. Nå skiller de gjengene ved å flytte en gruppering ut av fengselet.

– Vi vil gjennomføre overførselen så forsiktig som mulig, og ta alle mulige sikkerhetshensyn, lover ordfører Eduardo Franco.

Mens bussene rullet ut forsøkte koner og kjærester av fangene å blokkere veien, men politiet avfyrte gummikuler mot dem.

Myndighetene i Brasil forsøker å forebygge nye massedrap etter full krise i landets overfylte fengsler. Så langt i år er 134 innsatte drept av medfanger i brasilianske fengsler. Det er ulike rivaliserende narkobander som ryker i tottene på hverandre. (©NTB)