20-åring pågrepet for dobbeltdrap i Sverige

En intens politijakt pågikk etter den dobbeltdrapsmistenkte i Hudiksvall i Sverige. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Stockholm (NTB-TT): En 20 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha drept en 62-årig mann og en 71 år gammel kvinne i nord for Hudiksvall øst i Sverige. Den mistenkte og ofrene skal ikke har kjent hverandre fra før.

Mannen ble pågrepet sent fredag ettermiddag etter en stor politiaksjon som pågikk gjennom dagen. Politiet lette med helikopter, hunder og patruljer fra den nasjonale innsatsstyrken. Blant annet ble det funnet blodspor i terrenget som politiet mistenker kom fra den antatte gjerningsmannen. Omstendighetene rundt pågripelsen er ikke kjent.

– Det virker ikke som om det er noen relasjon mellom den mistenkte og ofrene. De ser ikke ut til å ha kjent hverandre, sier etterforskningsleder Christer Sammens.

20-åringen har blitt avhørt og nekter straffskyld, sier Jan Nyman, som er mannens advokat. Den siktede er ikke kjent for politiet fra før. Mistanken mot ham ble forsterket etter første avhør, ifølge etterforskningsleder Sammens. Politiet vet ennå ikke hva motivet til ugjerningen er.

– Vi har en viss oppfatning, men har ikke et klart motiv ennå. Ofte er det et hevnmotiv eller sjalusi som ligger bak, men vi ser ikke noe sånt her, sier Sammens til TT.

– Er dette utført av en som er utilregnelig? (©NTB)