Bolsjoj-stjerne tilbake til balletten etter fengselsopphold

Moskva (NTB-AFP): Stjernedanseren Pavel Dimitritsjenko er tilbake i trening ved Bolsjoj-balletten i Moskva etter å ha sonet straffen for syreangrepet mot ballettens kunstneriske leder.

Dimitritsjenko slapp ut fra fengsel i sommer grunnet god oppførsel. Han hadde da sonet halvparten av fengselsstraffen på fem år. Nå er danseren tilbake ved det berømte balletthuset og drømmer om å gjøre comeback på scenen.

– Jeg har ett mål: enten returnerer jeg til Bolsjoj eller så avslutter jeg min karriere. Jeg har allerede krysset den terskelen. Jeg har trent her i tre måneder. Man kan si jeg har returnert til Bolsjoj, sier han.

Dimitritsjenko ble dømt for å ha fått en annen mann til å kaste syre i ansiktet på Sergej Filin, som var kunstnerisk leder av balletten. Bakgrunnen skal ha vært en arbeidskonflikt. Filin fikk alvorlige etseskader og ble nesten helt blind etter angrepet, som skjedde i januar i 2013.

I sommer møtte danseren tilfeldig ballettens nye kunstneriske leder, Makhar Vaziev, som sa han ikke så noen problemer med å la Dimitritsjenko trene på huset.

Bolsjoj-balletten bekrefter at den straffedømte danseren har fått lov til å ta del i morgentreningene. (©NTB)