Oljefondet ligger an til god gevinst på Formel 1-investering

Oljefondet har hatt god avkastning på Formel 1-investeringen. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Oslo (NTB): På to uker har oljefondets Formel 1-investering steget med nesten 40 prosent. Dermed har fondet hatt en avkastning på drøyt 740 millioner kroner.

Sammen med de andre eierne ble oljefondet tidligere i måneden enige om å selge Formel 1-sirkusets eierselskap, Delta Topco, til Liberty Media Group. Oljefondet fikk mesteparten av oppgjøret i aksjer i Liberty Media Group, og aksjekursen er opp nesten 40 prosent siden avtalen ble kjent, ifølge Dagens Næringsliv.

– Ut ifra aksjekursen til Liberty Media Group er nettoresultatet på fondets Formel 1-investering 743 millioner kroner. Det er for tidlig å si noe mer konkret før transaksjonen er gjennomført, men vi observerer at verdien har økt mye etter at transaksjonen og børsnoteringen ble annonsert, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter fondet.

Oljefondet kjøpte seg inn i Delta Topco i 2012. Planen var at selskapet skulle børsnoteres, men disse planene strandet. I tillegg ble Formel 1-sjef Bernie Ecclestone involvert i en korrupsjonssak. På bakgrunn av dette innrømmet toppsjef Yngve Slyngstad i oljefondet i 2014 at investeringen ble vanskeligere enn han trodde. (©NTB)