Politidirektoratet vokser med Frp i regjering

Politidirektoratets lokaler på Majorstuen i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix. Les mer Lukk

Før valget i 2013 lovte Frp å legge ned Politidirektoratet. Likevel har budsjettet og antall ansatte i direktoratet økt under justisminister Anders Anundsen (Frp).

Ifølge Dagbladet har direktoratet fått sitt årlige driftsbudsjett mer enn doblet fra 125 millioner kroner i 2012 til 275 millioner kroner i år. Samtidig er det blitt ansatt 119 nye politibyråkrater.

Utviklingen går en annen vei enn signalene fra Frp før valget. I 2012 sa Frp-leder Siv Jensen at direktoratet måtte legges ned. Budskapet ble gjentatt året etter av nestleder Per Sandberg.

Statssekretær Ove Vanebo (Frp) i Justisdepartementet mener det har skjedd mange endringer i direktoratet under denne regjeringen, og at det nå har livets rett.

– Det Per Sandberg sa i 2013, var at han ønsket å legge ned POD i sin nåværende form. Ser man på POD nå sammenlignet med 2013, har de en helt annen form nå, sier Vanebo, som uttaler seg på vegne av justisminister Anders Anundsen (Frp).

– Nå ser vi at beredskap, styringsevne, strategisk IKT og alle styringsfunksjonene som POD skal ivareta, er i en helt annen tilstand enn de var i 2013.