Flere døde i grensesammenstøt sør i Saudi-Arabia

Riyadh (NTB-AFP): Sju saudiarabiske militære og flere sjiamuslimske houthi-opprørere skal være drept i sammenstøt lørdag. Opprørerne prøvde å ta seg over grensa fra Jemen til Saudi-Arabia, melder den saudiarabisk-ledede koalisjonen.

Saudiarabiske kampfly skal ha blitt brukt i de voldelige sammenstøtene som fant sted i Najran-provinsen sør i landet, ved grensen til Jemen, opplyser det statlige nyhetsbyrået SPA.

Det meldes om at en saudiarabisk offiser og seks soldater, samt dusinvis av opprørere, er drept. Mandag ble fem saudiarabiske grensevakter drept i lignende sammenstøt i samme område.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden mars i fjor utført luftangrep mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014. Rundt 100 saudiarabiske militære og sivile er drept i grensesammenstøt, og 6.400 jemenitter, de fleste av dem sivile, er drept siden mars 2015. Kampene har drevet 2.8 millioner jemenitter fra deres hjem.

FNs spesialutsending for Jemen gjorde lørdag et forsøk på å berge fredsforhandlingene, som blir holdt i Kuwait, ved å foreslå å utvide dem i en uke. (©NTB)