Franske medier vil ikke publisere navn og bilde av terrorister

Flere franske medier melder at for å unngå forherligelse av terrorister vil de ikke identifisere dem, men heller publisere bilder som dette fra strandpromenaden i Nice. Foto: Jan-pierre Arnet / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Paris (NTB): For å frata terrorister den anerkjennelsen de søker har flere franske medier besluttet at de ikke vil gi dem et ansikt offentlig.

Den franske avisen Le Monde skriver på lederplass onsdag at mediene har en spesiell rolle i kampen mot terror. Avisen har endret praksis flere ganger, men har etter terrorangrepene på strandpromenaden i Nice og en kirke i Normandie besluttet at de ikke lenger vil publisere bilder av gjerningsmennene «for å unngå den potensielle effekten av posthum forherligelse».

Ifølge den britiske avisen The Guardian vil flere franske medier, blant andre TV-stasjonen BFMTV og den katolske avisen La Croix, legge seg på samme redaksjonelle linje.

Avisen Libération melder at de vil vurdere hvert enkelt tilfelle, mens Michel Field, nyhetsdirektør i statlig fransk TV, advarer mot tendensen til selvsensur.

– Vår plikt er å informere, det er borgernes rett å bli informert. Vi må motstå dette løpet mot selvsensur og vidløftige erklæringer om intensjoner, mener han. (©NTB)