Kaine aksepterte nominasjonen

Senator Tim Kaine aksepterte onsdag kveld formelt nominasjonen som demokratenes visepresident.

I den siste timen på landsmøtets tredje dag var det Kaines tur til å innta podiet. Han åpnet med å takke kona og de tre barna sine og fortalte om sønnen Nat, som er marineinfanterist.

– For to dager siden ble han sendt til utlandet for å beskytte og forsvare de NATO-allierte som Donald Trump mener vi bør overlate til seg selv. Semper Fi, Nat, sa Kaine og hilste til sønnen med kortversjonen av det latinske mottoet til US Marines: Semper fidelis – Alltid trofast. Deretter tok han formelt imot partiets nominasjon.

– Jeg aksepterer ydmykt partiets nominasjon til å bli den neste visepresidenten.

Kaine snakket deretter om troens betydning i livet hans og hvordan han etter endt skolegang følte et sterkt behov for å bidra til sosial rettferdighet. Han tok derfor et sabbatsår og jobbet frivillig med jesuittprester i Honduras.

– Der lærte jeg folkets verdier: tro, familie og arbeid, sa Kaine på spansk. Flere ganger gjennom talen slo han over på språket han lærte da han jobbet i det mellomamerikanske landet. Det var også på spansk han minnet salen om at «vi er alle amerikanere» – «somos americanos todos». Flere har påpekt at nettopp det at Kaine snakker spansk kan øke Hillary Clintons appell blant spansktalende amerikanere.