Skei Grande: – Har vært med på noe historisk

Trine Skei Grande føler at hun var med på noe historisk på demokratenes landsmøte. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Trine Skei Grande satt i salen da demokratene valgte Hillary Clinton til sin presidentkandidat. Hun sier hun føler at hun har vært med på noe historisk.

– På slutten gikk Alicia Keys og Meryl Streep gjennom hele den amerikanske presidentrekken, før singlende glass illustrerte at Hillary har brutt gjennom glasstaket, noe som førte til stor jubel i salen. Og så kom Hillary selv med en hilsen på storskjermen, forteller Grande til NTB mens hun er på vei ut av landsmøtesalen.

– Så jeg føler at dagen har vært historisk, fordi Clinton er valgt til den første kvinnelige presidentkandidaten. Og det var også det som sto på mange av plakatene som ble delt ut her: «history», sier Grande.

Hun fikk også med seg Bill Clintons tale til kona og sier den tidligere presidenten, «som alltid», holdt en god tale.

– Den handlet om livet sammen med kona fra de møttes og om hennes engasjement. Den var personlig, men den inneholdt også mye politikk. Blir dette kjedelig, spurte jeg meg selv en gang, men salen var aldri så full og så stille som da han talte. Ingen andre klarte å holde på publikum så godt som ham, selv ikke Madeleine Albright.

Grande får bare med seg en dag til før hun vender nesen hjemme for å markere 200-årsjubileeet for Venstre-bautaen og «parlamentarismens far» i Norge, Johan Sverdrup. Da er selv ikke en tale av Hillary Clinton gyldig fravær, sier hun. Men hun håper muligheten byr seg igjen ved en senere anledning.