Protestparti sikter mot toppen i Roma

Virginia Raggi vil sende Romas toppolitikere på dør og rydde opp i den italiensk hovedstaden. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Roma (NTB-TT): Protestpartiet Femstjernersbevegelsen lover å rydde opp i både korrupsjon og søppel dersom Virginia Raggi vinner valget og blir Romas første kvinnelige ordfører.

I helgen er det valg i flere italienske storbyer, og et godt resultat her kan løfte bevegelsen som ble grunnlagt av komikeren Beppe Grillo, nærmere regjeringsmakt. I hovedstaden sikter de seg altså inn mot det gjeveste vervet.

– Roma må bli en normal by igjen. Det er et ekstremt vanskelig sted å bo, og slik skal det ikke være i Italias hovedstad, sier ordførerkandidat Virginia Raggi. Hun er ikke i tvil om hva som bør skje med dem som hittil har styrt den evige stad:

– Det er på tide å sende dem hjem, alle sammen.

37-åringen leder på meningsmålingene, og partiet hennes samler tilhengere fra både høyre og venstre ofte langt ute på fløyene i det politiske spekteret. En faktor som forener dem som nå samler seg om Femstjernersbevegelsen, er misnøye med dagens system

– Det er korrupsjon på alle nivåer. For at noe skal fungere, er det alltid nødvendig at noen gjør deg en tjeneste, sier Federico Tucci, som støtter Raggi. I tillegg til korrupsjonen, lover Raggi å rydde opp i søppelhåndteringen, kollektivtrafikken og de dårlige veiene. (©NTB)