– Abbas' sønn har millioner i skatteparadisselskap

Tel Aviv (NTB): Panama-papirene avdekker at Palestinas president Mahmoud Abbas' sønn har aksjer verdt millioner i et skatteparadisselskap med bånd til den palestinske selvstyremyndigheten, melder Haaretz.

De lekkede dokumentene fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca avslører at medlemmer av Palestinas politiske elite har store økonomiske interesser i skatteparadiser, ifølge den israelske avisa.

Holdingselskapet Arab Palestinian Investment Company (APIC) ble registrert på De britiske jomfruøyene i 1994. Siden har APIC vokst seg til en økonomisk kjempe i palestinsk sammenheng, og selskapet er aktivt i nærmest alle sektorer i Palestinas økonomi. Presidentens sønn Tareq Abbas har siden 2011 sittet i APICs styre.

Det er offentlig kjent, men Panama-papirene avslører at presidentens sønn i 2013 hadde aksjeandeler verdt drøyt 8 millioner kroner, skriver Haaretz. Flere andre palestinere med bånd til den politiske eliten i Ramallah navngis også som eiere i APIC.

Tareq Abbas' advokat Kareem Sheadeh sier følgende til Haaretz om saken:

– Det anerkjente firmaet Deloitte har overoppsyn med APIC, og fullstendige og åpne detaljer om selskapets handler kan finnes i årsrapporten på nettsiden. (©NTB)