Jeb Bush er ute av valgkampen

Jeb Bush gir opp kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Rainier Ehrhardt / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Columbia (NTB-Reuters): Jeb Bush trekker seg fra republikanernes nominasjonskamp etter nok et dårlig resultat.

Umiddelbart etter at TV-kanalen CNN meldte at Bush ville trekke seg, sa Bush det selv på et pressemøte etter det skuffende nominasjonsvalg i South Carolina.

– Folk i Iowa, New Hampshire og South Carolina har sagt sitt, og jeg respekterer deres valg, sa en tydelig beveget Bush i Columbia.

Han havnet i bunnsjiktet i lørdagens nominasjonsvalg, over 10 prosentpoeng bak tettrioen. Dette valget ble av mange sett som hans siste mulighet til å være med i den videre kampen om nominasjonen.

– Det vil bare være selvplaging – og det vil plage andre – om Bush blir med videre, sa USA-ekspert og Minerva-kommentator Jan Arild Snoen til NTB rett før Bush kunngjorde at valgkampen nå er over for hans del.

Både pappa George og storebror George W. vant i South Carolina før de endte opp med seier i presidentvalget i henholdsvis 1988 og 2000, men nå er det altså klart at det ikke blir noen tredje Bush i Det hvite hus. I hvert fall ikke denne omgang. (©NTB)