Sverigedemokraternas leder vil ha folkeavstemning om innvandring

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson beskylder de andre partiene for å være medskyldige i tragediene som rapporteres fra Middelhavet og veiene i Europa, ved å lokke mennesker til Sverige med sjenerøse velferdssystemer Les mer Lukk

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson holdt sin sommertale lørdag. Han krever folkeavstemning om innvandringspolitikken.

– Ute i virkeligheten, blant vanlige folk, så koker det, sa han.

Åkesson holdt sommertale lørdag i hjembyen Sölvesborg. Ifølge politiet var det 2.000 til stede for å høre på.

Stigende støtte

Med stigende støtte i partimålingene gikk Sverigedemokraternas leder til hardt angrep på de andre partiene og mediene. Han oppfordret tilhørerne til å ikke la seg stoppe av etablissementet.

Åkesson mener at hans parti blir hånet og ærekrenket, og at tilhengere blir portrettert som hatske, desperate og kunnskapsløse.

Partilederen viste til en måling fra YouGov der partiet får en velgerstøtte på 25 prosent. YouGov bruker en omstridt målemetode, men målingene føyer seg likevel inn i en stigende trend for det innvandringskritiske partiet.

Les også: Social­de­mo­kra­terna har tatt enerett på «Den nordiske modellen»

Folkeavstemning

Integrasjon er umulig med dagens innvandringsnivå, men er Sverigedemokraternas leder. Han beskylder de andre partiene for å være medskyldige i tragediene som rapporteres fra Middelhavet og veiene i Europa, ved å lokke mennesker til Sverige med sjenerøse velferdssystemer.

Åkesson krever at de ulovlige reiserutene inn i EU og Sverige må stenges, at menneskesmuglerne må tas og at flyktningen må hjelpes i sine nærområder.

– Det er ikke så mange måter folk kan vise de synes noe annet enn politikerne. Derfor synes jeg det ikke er urimelig med en folkeavstemning om innvandringspolitikken. Det gjør man i Sveits, sier Åkesson til nyhetsbyrået TT.

Melkebønder

Statsviter Andreas Johansson Heinö mener at Sverigedemokraternas med sin økte velgerstøtte, har skrudd til retorikken med hard kritikk mot medier og de andre partiene.

Johansson Heinö viser til at partiet ikke har noen bredere politikk eller flere profilsaker, bortsett fra et krav om støtte til svenske melkebønder. Det gir en mulighet for å styrke partiet ytterligere på landsbygda.