Mener flere dør på grunn av Redningsselskapet

De 14 migrantene Peter Henry von Koss plukket opp, ble fraktet til den greske øya Lesbos. Les mer Lukk

Frp-politiker Ole Hovengen hevder norsk tilstedeværelse i Middelhavet bare gjør ting verre.

Mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet mandag livet til 14 migranter som prøvde å komme seg sjøveien fra Syria. Flere av dem ble plukket direkte opp av sjøen, skrev politiet i en pressemelding etter skøytas første redningsoppdrag.

Norges bidrag i Middelhavet, og særlig Redningsselskapets, har vært debattert hjemme i trygge Norge, mens stadig flere migranter ofrer liv og helse for å komme til Europa.

Frp-politiker Ole Hovengen er av dem som mener norske sjøfolk ikke skal bidra, og kaller det hele «misforstått hjelp», skriver Dagsavisen Fremtiden.

Han forklarer påstanden om at «det er overveiende sannsynlig at mange mennesker dør på grunn av den misforståtte hjelpen», som han beskrev det som på sin facebookprofil, ifølge Dagsavisen Fremtiden, slik:

– Redningsselskapets tilstedeværelse i Middelhavet bidrar til at langt flere legger ut på den farefulle ferden. Dette bidrar til mer menneskesmugling og at flere tar sjansen, sier Hovengen til avisen, og legger til at menneskesmuglerne bruker argumentet om å reddes for å lokke flere til å reise.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss kan ifølge Redningsselskapet ta opp 300 personer av gangen. Bidraget til operasjon Triton koster tre millioner kroner, men Redningsselskapet har lovet at det ikke skal gå ut over tjenestene de tilbyr i norske farvann.

Les også: Statsminister Viktor Orbán mener det indre Afrika truer hele Europa