Advokat Drevland fikk dobbelt så streng straff

Advokat Odd Drevland er i Gulating lagmannsrett dømt til to år og ti måneders fengsel for underslag fra klientkontoer. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Advokat Odd Drevland er i Gulating lagmannsrett dømt til to år og ti måneders fengsel for underslag fra klientkontoer – i praksis nær en fordobling av straffen han fikk i tingretten.

Bare halvannet år av dommen på to og et halvt års fengsel var gjort ubetinget i tingretten. I lagmannsrettens dom, som ble avsagt fredag, er hele straffen gjort ubetinget, ifølge Bergens Tidende.

Drevland, som har erkjent straffskyld etter tiltalen, vil nå vurdere å anke til Høyesterett, ifølge forsvareren, advokat Per Magne Kristiansen.

– Det avhenger også av om Drevland orker en ny runde, sier Kristiansen.

Les også: Advokat Odd Drevland dømt til to og et halvt års fengsel

Advokaten er dømt for 59 ulovlige uttak fra klientkontoene. Lagmannsretten mener det er skjerpende at underslaget pågikk i flere år og mot flere klienter, at Drevland forfalsket en erklæring for å skjule underslag og at et av underslagene rammet arvinger hvor faren var skutt og drept.

Tilståelsen kom dessuten sent i straffeprosessen og har derfor bare begrenset betydning for straffeutmålingen, ifølge retten.

– Jeg konstaterer at lagmannsretten i all hovedsak er enig med påtalemyndigheten i vår argumentasjon. Jeg tenker da først og fremst på betydningen av tilståelsen, Drevlands psykiske helse og saksbehandlingstiden, sier statsadvokat Benedikte Høgseth.

Odd Drevland er gift med bergensordfører Trude Drevland (H).