Angrende tyv leverte silkeaper tilbake

Your browser doesn't support HTML5 video.

Silkeaper stjålet fra Oslo reptilpark
Historien om de stjålne silkeapene ved Oslo reptilpark fikk en lykkelig slutt da en mann dukket opp med dyrene onsdag kveld. Om mannen var apetyven, vites ikke.

– Det er ekstatisk stemning hos oss akkurat nå! En anonym og angrende synder har levert apene tilbake, og de ser ut til å være i fysisk god form, opplyser Oslo Reptilpark på sin Facebook-side.

– De er preget og nervøse, men fikk meget varm velkomst tilbake i flokken, legger reptilparken til.

Mann i taxi

Hvem som står bak tyveriet, er fortsatt uvisst. Ved reptilparken er man uansett strålende fornøyd med at Harald og Nano er hjemme – og i live.

– Det hele var ganske absurd. Vi stengte egentlig 18.00, men hadde et møte i lokalene som varte til rundt 22.00. Vi sto på parkeringsplassen og småpratet og var egentlig på vei hjem. Plutselig kom en mann i en taxi med to pappesker med apene, sier dyreansvarlig i Oslo reptilpark, Camilla Bjerke, til Dagbladet.

Bjerke sier hun ikke tror det var mannen som leverte apene, som hadde tatt dem.

Les også: Silkeaper stjålet fra Oslo reptilpark

Redde og stresset

Det var NRK som først meldte om innbruddet, som ble oppdaget da en ansatt kom på jobb onsdag morgen. Den ansatte ble møtt av knust glass i området der silkeapene og iguanen holder til.

Camilla Bjerke sa hun fryktet at silkeapene allerede kunne være døde av stress.

Silkeapene er små pattedyr som er veldig utsatt for nye lukter og mennesker. Reptilparken har fire dvergsilkeaper og to av varianten hvitøret silkeape. Apetyvene tok en av hver.

– Apene vil gjerne være i trygghet med flokken. Derfor er de antakeligvis ekstremt redde og stresset, noe de kan dø av, sa Bjerke til NTB tidligere onsdag.

Vil ikke anmelde

Hun forteller at tyvene kun tok med seg apene, og at ingenting annet var borte.

Oslo reptilpark var tidlig klar på at man ikke ville anmelde tyveriene, dersom apene ble levert tilbake innen kort tid.

– Sett dem utenfor døren, send en melding eller noe. De må komme hjem igjen, sa Bjerke til NRK.

Noen timer senere var altså Harald og Nano tilbake i burene sine.