Telttur for 220 elever avlyst etter trusler

Venstres Abid Q. Raja var en av initiativtakerne til teltturen for elevene ved Bjerke videregående skole i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

En telttur for 220 elever ved Bjerke videregående skole i Oslo er avlyst etter at det ble rettet en trussel mot arrangement.

– Beslutning om å avlyse turen ble tatt etter informasjon og råd fra politiet. Det forelå en trussel mot arrangementet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bakke i Den Norske Turistforening (DNT) til Aftenposten.

DNT var sammen med Venstre-politiker Abid Raja initiativtakere til turen, som var planlagt ved Eiksetra i Finnemarka utenfor Drammen natt til fredag neste uke.

Abid Raja, som selv skulle være med på turen, vil ikke kommentere avlysningen, men sier han ikke selv har mottatt trusler, skriver avisen.

DNT vil ikke si noe om detaljene i truslene, men opplyser at det var politiet som tok kontakt med dem.

– Dette er jo svært trist for elevene. Vi er selvsagt også veldig lei oss for at arrangementet blir avlyst. DNT ønsket å gi dem en introduksjon til friluftslivet, sier Bakke.

En av målsettingene for DNT er å få flere innvandrere ut i naturen. Bydel Bjerke består av 40 prosent innvandrere, og totalt er det 240 ulike nasjonaliteter i bydelen ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå.