Minst 44 drept i sammenstøt i Mexico

Minst 44 mennesker ble drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og en antatt narkotikabande vest i Mexico fredag.

To medlemmer av sikkerhetsstyrkene var blant de drepte, mens de øvrige skal ha vært medlemmer av narkotikakartellet Jalisco Nueva Generación (JNG).

Sammenstøtet fant sted på en bondegård i grenseområdet mellom delstatene Michoacan og Jalisco. Ifølge sikkerhetskilder var det kommet et anonymt tips om at væpnede menn hadde samlet seg der. Da sikkerhetsstyrkene kom til stedet endte det med kraftig skuddveksling.

Militære forsterkninger ble tilkalt og angrep de væpnede mennene fra lufta. Da kruttrøyken til slutt la seg, ble det funnet store mengder våpen hos den antatte narkobanden.

Borgervern

Tanhuato ligger nær byen Yurecuaro, der en tidligere borgervernsleder som forsøkte å bli ordfører, ble skutt og drept under et valgkamparrangement sist uke.

I 2013 dannet bønder borgervernsstyrker i Michoacan for å drive ut narkotikakartellet Los Caballeros Templarios (Tempelridderne).

Tanhuato ligger også nær grensa til delstaten Jalisco, der det mektige narkotikakartellet Jalisco Nueva Generación har kjempet mot sikkerhetsstyrker i dødelige sammenstøt tidligere i år.

1. mai skjøt gruppa ned et politihelikopter med en rakettdrevet granat, et angrep som kostet syv soldater og en politikvinne livet. Samme dag kunngjorde myndighetene det de kaller Operasjon Jalisco, som retter seg mot kartellet.