Norge til Eurovision-finalen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scarlett om kysset: - Kult det da!
Norge er videre fra semifinalen i Eurovision Song Contest. Dermed får Mørland & Debrah Scarlett framføre «A Monster Like Me» i finalen i Wien lørdag.

– Dette var helt fantastisk. En uvirkelig følelse, sa Kjetil Mørland til NRK rett etter at resultatet var klart.

– Det var helt fantastisk å stå på den scenen. Det var et uvirkelig øyeblikk. Så mye kjærlighet og glede. Jeg er full av lykkerus akkurat nå, fortalte Debrah Scarlett.

– Har alle forutsetninger

Stian Malme, NRKs delegasjonsleder, har tro på den norske duoen i finalen.

– Vi er overlykkelige nå, man vet aldri hvordan det skal gå i Eurovision. Dette nummeret med Mørland & Debrah Scarlett i spissen har alle forutsetninger til å gå helt til topps i finalen på lørdag, sier Malme.

Norges var nummer fem av de ti kvalifiserte landene som ble lest opp. Denne rekkefølge sier imidlertid ingenting om hvem som fikk flest stemmer i semifinalen.

Budskap

På en pressekonferanse etter showet ble det klart at Norge skal fremføre sin låt i første halvdel av lørdagens finale. Den eksakte rekkefølgen blir først klar senere.

De to norske fikk spørsmål om hva den mørke balladen deres egentlig handler om.

– Det kommer an på personer som ser. Alle kan bli elsket, det er hovedbudskapet, forklarte Kjetil Mørland.

Også Sverige med

Også Sveriges Måns Zelmerlöw gikk videre med låta «Heroes». 28-åringen har deltatt i Melodifestivalen to ganger tidligere som artist.

De andre åtte som er blant de utvalgte landene fra torsdagens semifinale, er Litauen, Polen, Slovenia, Montenegro, Kypros, Aserbajdsjan og Israel.

Dermed ble det ikke finaleplass på Island og deres bidrag, Maria Ólafs og «Unbroken». I tirsdagens semifinale ble både Danmark og Finland slått ut.

De «fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania – er direkte kvalifisert til finalen. Det er også arrangørland og fjorårsvinner Østerrike, samt gjestedeltaker Australia.