Politidirektoratet vil omorganisere Politireserven

Politidirektoratet ønsker at politireserven skal være organisert under politidistriktene og kunne bevæpnes på samme måte som den ordinære politistyrkene. Mannskapene på bildet bærer Heckler & Koch P30L, politiets tjenestevåpen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

Politidirektoratet anbefaler at fremtidens politireserve organiseres under hvert enkelt politidistrikt.

– Fordelen ved en slik ordning vil være at det enkelte politidistrikt på ledernivå over tid vil få langt større nærhet til denne ressursen, skriver direktoratet i et internt dokument til justisministeren som NRK har fått tilgang til.

– Særlig i akuttsituasjoner, men også i planlagte aksjoner, er lokalkunnskap en fordel, heter det i dokumentet, som var unntatt offentlighet som en del av intern saksbehandling.

I anbefalingen skriver direktoratet at reserven bør utstyres på samme måte som det ordinære politiet og dermed ha mulighet til å bli bevæpnet.

Politidirektoratet har tidligere uttalt at de ønsker å legge ned reserven for å spare penger. Justisdepartementet bestemte i september 2014 at Politireserven skulle beholdes.

Politidirektoratet understreker at det kun har gjennomført en begrenset gjennomgang av Politireservens fremtid og at de «budsjettmessige konsekvensene» ikke er utredet.

Les også: Politiet brukte konsulenter for en halv million kroner hver dag

Terrorenhet kan bli direkte styrt fra Politidirektoratet