Kampene raser fortsatt i Jemen

Krigerne i den sørlige havnebyen Aden (bildet) lover fortsatt kamp mot houthiene. De er lojale mot Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi, som nå befinner seg i Saudi-Arabia på grunn at Houthi-militsens framrykking. Foto: Reuters Les mer Lukk

Selv om Saudi-Arabia avslutter luftangrepene mot Houthi-militsen i Jemen, raser det fortsatt kamper på bakken i flere byer. Militssoldater i sør sier de ikke vil avslutte krigen før houthiene er drevet ut.

Innbyggere sør i Jemen meldte onsdag om kamper både i den sørlige havnebyen Aden og i byene Taiz og Daleh, som også ligger i sør.

Øyenvitner sier av mennesker er drept og såret, men antallet er ukjent.

Ved midnatt tirsdag stanset Saudi-Arabia luftkrigen mot Houthi-militsen, samtidig som det ble varslet at det nå skal brukes politiske midler for å løse konflikten.

Men militssoldater på bakken vil ikke gi opp kampen mot houthiene.

– Denne fronten opphører ikke før hele området i sør er renset for houthiene og styrker som støtter Saleh, het det i en kunngjøring fra krigere sør i landet onsdag morgen.

Houthiene, som har sine kjerneområder nord i landet, er alliert med Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh, mens militskrigere i sør støtter landets internasjonalt anerkjente president, Abd-Rabbu Mansour Hadi. Han har imidlertid søkt tilflukt i Saudi-Arabia som følge av houthienes fremrykking.