Lundteigen: – Eriksson skyter pianisten

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) «skyter pianisten» ved å avsette Lystad. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Nav-direktør Joakim Lystad har ikke gjort noe annet enn å spille etter de noter Stortinget og regjeringen har gitt ham, mener Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Han mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) «skyter pianisten» ved å avsette Lystad.

– Han må betale prisen for feilaktig og svak politisk ledelse av et stadig viktigere offentlig ansvarsområde. Avsettelsen må føre til en grundigere debatt om hva vi vil med Nav, både i arbeids- og sosialkomiteen og i kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget, sier Sp-veteranen som har sete i begge komiteer.

Les også: Dette felte Nav-direktøren

Lundteigen mener den nå avsatte Nav-direktøren svarte godt for seg i kontrollhøringene om IKT-moderniseringen. Han mener det er urimelig å kritisere Lystad for at kostnadene ved prosjektet har økt med 1,5 milliarder kroner fra anslaget på 3,3 milliarder i 2011.

– Alle som har satt seg inn i saken, vet at disse tallene ikke er sammenlignbare. Avsettelsen av Lystad må føre til at kontroll- og konstitusjonskomiteen går enda grundigere inn i saken, sier Lundteigen

Bakgrunn: – Nav-direktøren har fått sparken