Clarkson har fått tilbud om jobb i Russland

Jeremy Clarkson har fått sparken som programleder for Top Gear, men har alt fått tilbud om ny jobb i Moskva. Foto. Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Det russiske forsvarsdepartementets TV-stasjon Zvezda har tilbudt den sparkede programlederen av Top Gear, Jeremy Clarkson, ny jobb.

BBC suspenderte Clarkson tidligere i måneden, etter at han havnet i håndgemeng med en produsent på et hotell i North Yorkshire.

Torsdag fikk han sparken av den britiske allmennkringkasteren, og det russiske forsvaret var raskt ute med å invitere ham til Moskva.

Zvezda, som foruten å reklamere for det russiske forsvaret også sender underholdningsprogrammer, la selv ut invitasjonen på sin nettside. En talsmann for Clarkson lover at de skal få svar.

– Han kommer til å svare, sier talsmannen Daniel Rix.

– Jeg kan knapt nok forestille meg hvordan en russisk utgave av Top Gear vil se ut. Den kan for eksempel inneholde en bolk der man plasserer en tsar i en fornuftig priset bil, humrer Rix.

BBCs versjon av Top Gear pleier å plassere en kjendis (a star) i en slik fornuftig priset bil, for deretter å la vedkommende konkurrere med tiden til andre kjendiser på en bilbane.

Zvezda fikk ikke helt med seg ordspillet og gjengir i sin oversettelse henrykt at Clarkson kan komme til å bli «en tsar blant bilprogrammer om fornuftig prisede biler i Russland».