Bygder i Hordaland kan bli evakuert

Flere innbyggere i Eksingedalen i Vaksdal kommune i Hordaland kan bli evakuert dersom fylkesvei 344 ikke blir ryddet for snø. Foreløpig er det uvisst når ryddingen kan starte.

Store snømengder sperret fortsatt veien ved Brakestad mandag etter det 100 meter lange og opp mot syv meter høye raset ved Trefallstrand onsdag forrige uke.

– Jeg håper vi får åpnet veien i dag, men vi må bare vente på Statens vegvesens vurdering. Dersom de ikke åpner veien, kan det tenkes at vi må evakuere folk, sier ordfører Eirik Haga i Vaksdal kommune til NRK.

Han kaller situasjonen alvorlig og legger ikke skjul på at den er utfordrende for de til sammen 28 innbyggerne i de isolerte bygdene i Eksingedalen.

Sjekk været der du er

– Nå begynner det å bli tomt for forsyninger og fôr, sa Haga før han mandag formiddag hadde et statusmøte med politiet, Statens vegvesen, kommunelegen og kommunens kriseteam.

Les også: Såpeglatt skolegård holder elevene innendørs

Snøskredfaren har siden onsdag blitt vurdert som så stor at ryddig av veien ikke har blitt vurdert som forsvarlig. Mandag ettermiddag vurderte Statens vegvesen det fortsatt som ikke forsvarlig å starte ryddingen på grunn av snøens beskaffenhet.

Strekningen Høvik-Gullbrå er derfor stengt inntil videre, men det blir gjort løpende vurderinger av situasjonen, opplyser Vegtrafikksentralen i Bergen til NTB.

Les også: Ny snøstorm på vei mot New York