10.000 søkte om jobb som paintball-blink

SPESIELL JOBB: Jobben som levende skyteskive for testing av paintballkuler, fikk svært mange søkere. En søker mener han er egnet fordi han er feit, og dermed lett å treffe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

10.000 mennesker fra hele verden har søkt på jobb som levende blink for testing av paintball-kuler.

Det er den britiske paintball-kjeden UKPaintball som har utlyst jobben, som har en årslønn på drøyt 450.000 kroner. Responsen har vært enorm.

– Denne utrolige responsen var noe av det siste vi hadde regnet med da vi la ut annonsen, sier UKPaintballs eier Justin Toohig.

– Vi kunne ikke forestille oss at så mange mennesker i Storbritannia og andre steder ønsket å ha det å bli skutt på som levebrød, sier han.

UKPaintball driver over 60 paintball-anlegg i Storbritannia og ønsker å finne ut hvilken effekt ulike typer kuler har på dem som blir truffet. Jobben vil nok kunne resultere i ett og annet blåmerke, men livet risikerer man ikke.

Les også: Er du kvalifisert til verdens vanskeligste jobb?

Søkerne har listet opp mange egenskaper som de mener bidrar til å gjøre dem svært velegnet for jobben.

Én søker forteller at han er feit og derfor svært lett å treffe, mens en annen skryter på seg solid erfaring med skytevåpen fra sin tid som soldat.

Den tidligere assistenten til en tryllekunstner har også lyst på jobben og forteller i søknaden at han en gang holdt på å bli skutt på ordentlig under et trylleshow som gikk forferdelig galt.

– Det kommer til å bli litt av en jobb å gå gjennom tusenvis av søknader for så til slutt å sitte igjen med bare én, medgir Toohig.