Italiensk kystvakt om bord i frakteskip i Middelhavet

Greske myndigheter prøver å få klarhet i hva som faktisk har skjedd med det moldovsk-registrerte skipet Blue Sky M. Faksimile fra Marine Traffic.com. Les mer Lukk

Den italienske kystvakta har kommet seg om bord i et frakteskipet det kom nødanrop fra ved Korfu tidligere tirsdag. De antar flere hundre flyktninger er om bord.

Tre kystvaktoffiserer tok seg om bord i skipet fra et helikopter tirsdag kveld. De skal vurderer hvorvidt det moldovsk-registrerte skipet Blue Sky M kan seile trygt videre på egen hånd.

Skipet, som italienske myndigheter antar frakter rundt 600 flyktninger, ble oppdaget utenfor Korfu tidligere tirsdag. Det hadde da kommet en nødsamtale om en potensiell hendelse om bord i skipet.

Greske medier meldte at alarmen hadde gått på grunn av væpnede personer om bord, men dette er ikke bekreftet. Den greske kystvakta lot skipet seile videre ut i internasjonalt farvann etter at kapteinen varslet at de ikke trengte hjelp.

– Han sa at det ikke var noe problem og at de ville fortsette sin kurs mot Italia, sier en tjenestemann i det greske skipsfartsdepartementet.

Det har kommet flere sprikende meldinger om skipet, og det ble først meldt at det var på vei mot Kroatia før det tok en skarp sving mot Italia.

Det er dårlig vær i området, som er like ved der passasjerferja Norman Atlantic ble rammet av brann søndag.

Flere skip som deltok i redningsarbeidet ble sendt mot det moldovsk-registrerte skipet tirsdag.