Politiet vil ha sakkyndig vurdering av Vinstra-siktet

Politiet ved huset der en 69 år gammel mann skjøt en politimann natt til torsdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet vil be retten oppnevne to sakkyndige som skal observere 69-åringen som skjøt en politimann på Vinstra. 69-åringen er innlagt på psykiatrisk sykehus.

– Vi ønsker å få avhørt ham så raskt som mulig, men vi er avhengig av at helsetilstanden hans forsvarer det. Vi har ikke fått noen indikasjoner på når dette kan skje, sier politiinspektør Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Neste uke vil politiet be retten om å oppnevne sakkyndige

Den 69 år gamle mannen skjøt tjenestemannen i ryggen med en hagle da politiet forsøkte å få kontakt med ham etter en episode på et legekontor tidligere på dagen.

Bakgrunn: Politimann skutt på Vinstra

Fengslet i fire uker

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag, siktet for forsøk på forsettlig drap. Politimannen som ble truffet hadde skuddsikker vest og ble ikke alvorlig skadd.

Politiet har tidligere vurdert at 69-åringens helse tilsier at han ikke bør ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

– Et spørsmål som må avklares er blant annet hvordan han har fått tak i hagla han skjøt med, sier politiinspektøren.

Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdal politidistrikt sier til NTB at de to tjenestemennene var bevæpnet i henhold til ordren om bevæpning som Politidirektoratet sendte ut tirsdag.

– Begge bar pistol. Vi har ingen indikasjoner på at det er en sammenheng mellom at de var bevæpnet og at han avfyrte skuddene. Jeg vet heller ikke om han var klar over at de var bevæpnet, sier politimesteren.

Se også: Haglemann pågrepet etter dramatisk natt

Skjøt med hagle

Politiinspektør Olav Sørby vil ikke si om det er beslaglagt noen flere våpen i huset.

– Vi gjennomfører fortsatt tekniske undersøkelser i boligen og i området rundt og gransker gjenstander vi har tatt beslag i. Vi avhører også vitner.

Politiet fikk melding fra et legekontor på Vinstra onsdag kveld der mannen skal ha forsøkt å slå legen sin. Da politiet kom frem til kontoret, var han borte.

Da to politimenn forsøkte å kontakte ham hjemme, kom han ut med en hagle og skjøt to skudd etter dem. Det ene traff en av politimennene i ryggen.