Gjengmedlemmer innrømmer massedrap i Mexico

Riksadvokat Jesus Murillo Karam sier tre mistenkte har erkjent å ha satt fyr på studentene mens noen av dem fortsatt var i live Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Gjengmedlemmene som er pågrepet i forbindelse med forsvinningen av 43 lærerstudenter, innrømmer å ha drept en stor gruppe mennesker, opplyser riksadvokaten i Mexico.

Jesús Murillo Karam sier tre mistenkte har erkjent å ha satt fyr på studentene mens noen av dem fortsatt var i live, på en søppelplass og i en elv i nærheten av byen Cocula i delstaten Guerrero.

– Det er mye som tyder på at det er dem, sa Murillo på en pressekonferanse der han viste bilder av stedet der det er funnet døde etter anvisning fra de pågrepne.

Venter på DNA-tester

Mexicanske myndigheter venter fortsatt på DNA-svar fra argentinske rettsmedisinere for å få identifisert likene.

Men riksadvokat Murillo sa at det kan bli vanskelig å identifisere de forbrente levningene, og at studentene fortsatt er å anse som savnet inntil de eventuelt er identifisert.

President Enrique Peña Nieto lovte å finne og pågripe alle som er involvert i forbrytelsen som har utviklet seg til den verste krisen siden han ble president.

– Til alle foreldrene til de savnede unge mennene og til samfunnet som helhet, lover jeg at vi ikke skal hvile før saken er oppklart, sa Peña Nieto.

Tatt av korrupt politi

Det var i nærheten av Iguala de 43 studentene forsvant 26. september etter å ha blitt angrepet av lokalt politi med bånd til narkoligaen Guerreros Unidos. Flere titalls politifolk er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av saken.

Ordføreren i Iguala, José Abarca, og hans kone Maria de los Angeles Piñeda ble tidligere denne uka pågrepet, mistenkt for å ha planlagt bortføringen av studentene.

Under den omfattende letingen etter de forsvunne lærerstudentene i Guerrero er det funnet et titall andre massegraver med mange hittil ukjente lik.

Indignerte protester

Saken har utløst indignerte og rasende protester i Mexico, og det har vært flere store demonstrasjoner mot myndighetenes manglende vilje eller evne til å bryte forbindelsene mellom mange politikere og organisert kriminalitet.

Den makabre saken har også kommet i veien for president Peña Nietos anstrengelser for vri søkelyset over mot innsatsen for å få fart i økonomien igjen og trekke flere utenlandske investeringer til Mexico.

Minst 100.000 mennesker er drept eller savnet i forbindelse med den narkotikarelaterte kriminaliteten siden 2007, noe som har skremt bort både investeringer og turisme. (©NTB)