Eirik Jensen narkosiktet – nekter å la seg avhøre

Eirik Jensen narkosiktet – nekter å la seg avhøre Les mer Lukk

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen (57) er utvidet til også å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Han nekter å la seg avhøre på ny.

Fra før er Jensen siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon.

Samtidig er bærumsmannen Gjermund Cappelen (48), som tidligere var vitne i saken mot Jensen, siktet for grov korrupsjon. Han er fra før siktet i en narkotikasak.

– Politimannen er mistenkt for i kraft av sin stilling å ha gitt den narkotikasiktede bærumsmannen opplysninger eller på annen måte bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet, opplyser etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

– Ikke noe nytt

Jensen er gjort kjent med den utvidede siktelsen.

– I realiteten er ikke dette noe nytt. Det er det samme som Cappelen har beskyldt ham for, sier forsvareren hans, advokat Jens-Ove Hagen.

Hagen mener grunnen til at endringen i siktelsen kommer nå, er at Spesialenheten har fått utvidet sitt etterforskningsmandat til også å gjelde den angivelige medvirkningen til smugling av narkotika.

Pengeoverlevering

48-åringen har i avhør innrømmet medvirkning til innførsel av nærmere et halvt tonn hasj. Cappelen har forklart at han fikk hjelp av Jensen til smugling i en årrekke. Jensen har avvist alle anklager.

– Siktelsene i saken baserer seg på bevisbildet i etterforskningsmaterialet som foreligger per i dag. Mistanken bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og bærumsmannen, sier etterforskningsleder Øyen.

Les også: Cappelen innrømmer mer hasjsmugling

Nekter avhør

Eirik Jensen var onsdag innkalt til nytt avhør.

– Men etter min anbefaling kommer han ikke til å la seg avhøre ytterligere, sier forsvarer Hagen.

Advokaten presiserer at dette ikke har noe med den utvidede siktelsen å gjøre, men at han og klienten reagerer på at Jensen ikke får tilgang til grunnlaget for anklagene, etter at saken har vært etterforsket i åtte måneder.

– Han får fortsatt ikke innsyn i det vesentligste av dokumenter. Nok er nok, sier forsvareren til NTB.

Les også: Cappelen - investoren som smuglet over 20 tonn hasj

Pågrepet i februar

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning.

Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og blant annet vært leder for gjengprosjektet i Oslo. Jensen har deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden, og i tiden før pågripelsen var han en del av politimesterens strategiske stab.

Les også: Jensen krever seg løslatt – hevder sin uskyld

Kan inndra penger

Spesialenheten har i retten fått medhold i å ta 248.000 kroner som sikkerhet for mulig inndragning av utbytte fra straffbar virksomhet hvis Jensen blir dømt.

– Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, og denne skal søke å belyse saken best mulig for å få bekreftet eller avkreftet mistanken som foreligger. Når etterforskningen er ferdig, skal påtalespørsmålet avgjøres av sjefen for Spesialenheten, forteller etterforskningsleder Øyen.