Northug varsler landslagsstopp etter Falun-VM

Det er uaktuelt for Petter Northug jr å bryte avtalen med Coop og returnere til landslaget etter kommende sesong, bekrefter skistjernens manager. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix) Les mer Lukk

Petter Northugs manager sier til VG at det er uaktuelt for langrennsstjernen å bryte avtalen med Coop og returnere til landslaget etter kommende sesong.

Onsdag ble det kjent at Norges Skiforbund stiller nye krav til Northug fra mai 2015. Da vil trønderen måtte parkere avtalen med Coop om han vil fortsette å representere Norge i verdenscup og mesterskap.

Uaktuelt, ifølge manager Are Sørum Langås.

– Petter har valgt Coop, og Coop har valgt Petter. Det er derfor ikke aktuelt for Petter å bryte eller pause avtalen med Coop og gå tilbake på landslaget etter VM i Falun.

Les også: Om to uker må Northug svare for seg

– Bakgrunnen for dette er at Petter etter ni år på landslaget hadde et sterkt behov for forandring. Da kom Coop inn og gjorde det mulig å fortsette skikarrieren, sier Langås til VG.

Når det gjelder kommende sesong går det mot en løsning mellom Northug og skiforbundet. En avtale må være på plass innen 1. november. Dermed kan det se ut som om 28-åringen konkurrerer for Norge ut den neste sesongen, mens han trolig satser på langløp fra 2015/16-sesongen.

Les også: Vil nekte Northug Coop-avtale fra 2015

Onsdag ble det også klart at skistjernen må møte i Sør-Trøndelag tingrett 9. oktober på grunn av promillekjøringen i mai.