Norske skip plukket opp 270 flyktninger i Middelhavet

En gruppe afrikanere som ble reddet av kystvakten etter at båten de satt i, forliste utenfor Libya mandag. Norske skip deltar i en aksjon for å ta hånd om flyktninger i Middelhavet, og i løpet av mandag ble 270 mennesker tatt om bord i båtene tilhørende ett norsk rederi. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Bare i løpet av én dag plukket norske skip opp 270 flyktninger fra Syria og Afrika fra båter i Middelhavet. Rederiforbundet mener menneskesmuglere bruker handelsskip som «dumpingplasser».

Norges Rederiforbund og Flyktninghjelpen samarbeider om en plan for å avhjelpe flyktningsituasjonen i Middelhavet, skriver Dagbladet.

– Nå er det nærmest daglige redningsaksjoner, forteller administrerende direktør Sturla Henriksen i Rederiforbundet.

Mandag pågikk det ni redningsaksjoner samtidig, med over 100 flyktninger i hver båt, ifølge Henriksen.

– Ett av våre rederier plukket opp 270 personer fra Syria og afrikanske land. Dette er en situasjon som er dramatisk og som øker i omfang og intensitet, sier han.

Les også: Over 700 flyktninger kan ha druknet

Henriksen mener menneskesmuglerne har endret måten de opererer på, etter at de tidligere prøvde å få flyktningene til Europa.

– Nå bruker de handelsskip som dumpingplasser, sier Rederiforbundets direktør, som opplyser at norske skip kommer til å fortsette å hjelpe flyktninger.