Ny Emmy-triumf for «Breaking Bad»

Your browser doesn't support HTML5 video.

«Breaking Bad» tok alle de gjeve Emmyprisene
For andre gang på rad ble «Breaking Bad» kåret til årets beste dramaserie under den årlige Emmy-utdelingen i USA. «Game of Thrones» måtte gå skuffet hjem.

«Breaking Bad» handler om en kjemilærer som begynner å produsere amfetamin og blir narkobaron. Serien består av fem sesonger og ble avsluttet i fjor høst.

– Det er fantastisk å jobbe i TV-bransjen for tiden, sa regissør Vince Gilligan da han mottok den gjeve prisen på tampen av den tre timer lange prisutdelingen.

Både hovedrolleinnehaver Bryan Cranston og birolleinnehaverne Aaron Paul og Anna Gunn fikk også individuelle priser for sin innsats i serien, som satte tungvektere som «True Detective», «House of Cards», «Game of Thrones» og «Downton Abbey» i skyggen.

«Modern Family» tangerte rekord

Beste kvinnelige skuespiller i dramaklassen ble Julianna Margulies for prestasjonen i serien «The Good Wife». «Modern Family» ble kåret til årets beste komedie, for femte år på rad. Serien tangerte dermed rekorden til «Frasier», som klarte det samme mellom 1994 og 1998.

«Game of Thrones», som norske Kristoffer Hivju har en rolle i, var nominert i 19 kategorier, men fikk stempelet «kveldens taper» av nyhetsbyrået AFP. De mottok priser for blant annet kostyme og sminke, samt andre kategorier som ikke var en del av nattens show.

Det er allerede planlagt en femte og sjette sesong av den populære TV-serien, som er produsert for Home Box Office (HBO). I alt gikk fjernsynsnettverket hjem med 19 priser totalt – fire av dem ble utdelt i løpet av showet.

Crystal hedret Williams

Robin Williams, som døde 11. august, ble også viet spesiell oppmerksomhet under showet av sin gode venn Billy Crystal.

– Det er så rart å snakke om Robin Williams i fortid når han var så nært til stede i våre liv. Han fikk oss alle til å le. Hans talent var enestående, sa Crystal fra scenen.

Produsent og komiker Seth Meyers ledet prisutdelingen på Nokia Theater i Los Angeles i delstaten California, i det som var den 66. utgaven av Emmy.