Her styrtet datteren deres i døden

Det australske paret måtte se stedet der datteren døde. Foto: Bulent Kilic/AFP - NTB scanpix. Les mer Lukk

De trosset alle advarseler og tok seg fram til ulykkesstedet i Ukraina på egenhånd.

Det er innført våpenhvile rundt stedet der Boeing 777-flyet med 298 personer om bord styrtet i forrige uke, men ikke langt unna pågår harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske separatister.

Likevel trosset et australsk par alle advarsler og tok seg lørdag fram til flyvraket uten eskorte. De sa de innfridde et løfte til sin eneste datter om å være på plass.

– Hun var full av liv, sa Angela Rudhart-Dyczynski om sin 25 år gamle datter Fatima, som studerte til luftfartsingeniør i Nederland og også drømte om å bli flyger.

La ned blomster

Dyczynski har tidligere sagt at de drømte om å finne datteren i live, men nå la de ned blomster på stedet.

Til sammen 28 australske borgere, pluss ni til som bodde i Australia, var blant passasjerene som døde i ulykken.

Første døde er identifisert

Nederlandske myndigheter opplyste lørdag at den første som er identifisert, er en nederlender, og at vedkommendes familie og borgermesteren i byen den døde bodde i, er underrettet.

Pro-russiske opprørere anklages for å ha skutt ned flyet for så å ødelegge bevis. En holder opp en bamse som tilhørte et av de døde barna om bord i flyet. Foto: Maxim Zmeyev/Reuters - NTB scanpix.

Nederlandske eksperter var lørdag på vei til åstedet, men snudde på grunn av bekymring for sikkerheten.

Både Nederland og Australia ønsker å sende ubevæpnede politifolk for å sikre vraket og levningene som fortsatt er igjen, men har ennå ikke fått klarsignal.

Nederland planlegger å sende 60, mens Australia sender 190 til Nederland for å stå klar.

Separatistene som anklages for å ha skutt ned flyet og tukle med bevisene, sier de kun er åpne for å slippe inn et svært begrenset antall nederlandske og australske politifolk.