To menn drept i gjengbråk i Sverige

Your browser doesn't support HTML5 video.

- Familiefeide bak drap og masseslagsmål i Sverige Les mer Lukk

Svensk politi tror en omfattende familiekrangel var motivet for masseslagsmålet i Norrköping i Sverige som endte med at to brødre i 40-årene ble skutt og drept mandag kveld.

Fem personer er pågrepet og siktet for drap, medvirkning til drap eller drapsforsøk, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag.

– Dette handler ikke om grov organisert kriminalitet eller gjengoppgjør. Dette er et slektsoppgjør, en familiefeide som har eskalert, opplyste politisjef Anne Asp på pressekonferansen.

Se video fra pressekonferansen øverst i artikkelen

Ifølge Asp begynte krangelen allerede søndag under en gudstjeneste i en syrisk-ortodoks menighet i bydelen Hageby. Asp sa videre at det trolig var de samme personene som var innblandet i krangelen under gudstjenesten og i masseslagsmålet mandag.

Pistol

Presten i menigheten, Petrus Abada, bekrefter overfor avisa Expressen at det var bråk under gudstjenesten.

– Det var bråk i forgårs, men de skulle forsones i går (mandag). Likevel endte det med at de to brødrene ble drept og seks personer ble såret da minst én av dem som var med på krangelen tidligere, kom tilbake med en pistol, forteller han.

I tillegg til brødreparet som ble drept, ble minst seks personer såret i skuddvekslingen. De fikk alle behandling for skuddskader på sykehus tirsdag. Politiet tror at også flere andre personer ble såret, men at disse ikke har oppsøkt sykehus.

Det er ikke klart om det er flere gjerningsmenn som fortsatt er på frifot.

– Det ble sagt at det kom flere biler med flere personer i hver bil. Dersom det blir nødvendig så kommer vi til å foreta flere pågripelser, opplyste politiet på tirsdagens pressekonferanse.

Kaotisk

Det var ved 22-tiden mandag at politiet fikk melding om bråk og skyting flere steder i bydelen Hageby. Da politiet ankom, ble de møtt av en svært kaotisk situasjon. Flere menn ble funnet hardt såret i nærheten, og to av dem døde senere av skadene. Senere på natten oppsøkte ytterligere to skadde menn sykehus.

Øyenvitner har fortalt at det ble benyttet skytevåpen, kniver og jernrør under masseslagsmålet. En kvinne som var vitne til slåssingen, forteller til Expressen at hun så 30-40 personer deltok i slåsskampen og at hun hørte skudd bli avfyrt.

Se video fra stedet under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

To menn drept i gjengbråk i Sverige