Skigåere kom til rette etter fem dager uten kontakt

Et ungt par ble meldt savnet under en skitur fra Tyssedal i Hordaland til Haukeliseter i Telemark, men kom til rette tirsdag ettermiddag Foto: Skjermdump Google Earth Les mer Lukk

En mann og en kvinne har kommet til rette etter at det ble igangsatt leteaksjon tirsdag.

Siste oppdatering 17:00: Skigåerne har kommet til rette, melder Hordaland politidistrikt på Twitter.

«De to skiløperne er kommet til rette i god behold. Ikke behov for helsesjekk etc. Hadde selv tatt seg ned til Haukeliseter,» står det i meldingen.

De to dro fra Tyssedal i Odda kommune torsdag forrige uke. De skulle gå på ski på Hardangervidda til Haukeliseter. Etter planen skulle de være framme mandag.

Røde Kors sendte ni mann på snøscooter for å lete etter de savnede, melder Bergens Tidende. Avisen skriver at det har vært dårlig vær i området, og at det har falt nesten en meter snø siden de to savnede la ut på tur. Letemannskapene skulle sjekke hyttene de to skulle innom på turen.

– Slik vi har forstått det, dreier dette seg om brukbart trente folk, og de skal også ha hatt bra med utstyr. Vi håper i det lengste at de rett og slett er værfast, sa vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør Norge til VG før paret ble funnet.