Horten kommune: – Forbyr ikke brunost i matpakken

Foreldre i Horten kan likevel sende med barna både brunost og prim i matpakken hvis de ønsker. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Etter massive reaksjoner på brunostforbudet for barnehagene og skolefritidsordningene i Horten som ble kjent fredag, gikk rådmannen i Horten kommune søndag ut og avkreftet at pålegget er forbudt i kommunen, skriver VG.

Dermed kan foreldre i Horten likevel sende med barna både brunost og prim i matpakken hvis de ønsker.

Barnehagene og skolefritidsordningene vil imidlertid ikke lenger servere barna brunost og prim.

De nye felles retningslinjene for sunt kosthold i Horten kommune har skapt furore og blitt helgens store snakkis.

«I lys av de siste dagers mediefokus er det viktig å få fram at Horten kommune ikke har opprettet noe forbud mot brunost eller andre produkter», står det ifølge VG i en epost Horten-rådmann Ragnar Sundklakk sendte til ledere i barnehager og skoler søndag ettermiddag. En melding fra kommunen om saken er også lagt ut på kommunens hjemmesider.

De nye kostholdsretningslinjene ble utarbeidet av Linda Jakobsen, som er enhetsleder for barn og unge i Horten, i samarbeid med ansatte og ernæringsfysiolog Pia Harritz Torchio. Ostekuttet var begrunnet med overvektsbølgen blant norske barn.

Kritikken haglet i sosiale medier etter at nyheten ble kjent, og ulike aktører kom kjapt på banen til brunostens forsvar.