Ubaydullah Hussain anker ikke dommen

baydullah Maroof Hussain i rettssalen da dommen mot ham ble forkynt i Oslo tingrett fredag i forrige uke. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Les mer Lukk

Den tidligere lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, har bestemt seg for ikke å anke dommen på 120 dagers fengsel for trusler og hatefulle ytringer.

Det opplyser Hussains forsvarer John Christian Elden.

– Det er fornærmede parter i denne saken som har tatt utsagnene og den offentlige oppmerksomheten rettssaken medførte, som en belastning. For å spare dem for en ny prosess og lengre ventetid, har han bestemt seg for ikke å anke og legge dette bak seg, sier advokaten.

Statsadvokat Carl Fredrik Fari opplyser til NTB at påtalemyndigheten så langt ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes. Trolig blir ikke avgjørelsen offentliggjort før ankefristen utløper fredag.

Ubaydullah Hussain (28) ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i 120 dager for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder. Han ble derimot frikjent for tilleggstiltalen om hatytring mot forfatteren Amal Aden på Facebook.

Av straffen ble 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år. Ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.

Tingretten seg på et betydelig lavere straffenivå enn aktoratet ønsket. Det kan i seg selv vurderes å være tilstrekkelig grunn til å anke, ifølge statsadvokat Carl Fredrik Fari.