Rykket ikke ut etter voldtektsmelding – får kritikk av spesialenheten

Spesialenheten for politisaker mener det er kritikkverdig at operasjonslederen i Øst-Finnmark ikke sendte noen til Vadsø etter en voldtektsmelding i april i fjor.

Spesialenheten mener likevel at operasjonslederen ikke gjorde noe straffbart, og henla saken, skriver NRK.

Det var i april i fjor politiet i Øst-Finnmark fikk en telefon fra en kvinne som sa at hun var blitt voldtatt i Vadsø. I løpet av samtalen skal hun ha gitt uttrykk for at hun likevel ikke ønsket at politiet skulle komme.

– Vår konklusjon er at tjenestemannen gjorde en feilvurdering og handlet kritikkverdig, men at den opptreden ikke er klanderverdig, altså ikke straffbar, sier juridisk rådgiver Mona Skaaden-Bjerke ved Spesialenheten for politisaker til kanalen.

Politiet hadde ikke andre oppdrag da vurderingen om å ikke sende ut en patrulje ble tatt, og etterforskning burde vært iverksatt, ifølge Skaaden-Bjerke.

– Det er krevende å få kritikk for ting vi har gjort og kunne gjort annerledes. Samtidig er det viktig for oss å ta lærdom av det som kommer fram av Spesialenhetens vedtak, sier politimester Ellen-Katrine Hætta i Østfinnmark politidistrikt.