Politiet kan ha funnet vraket av savnet fiskebåt i Agder

Politiet sier de kan ha funnet vraket av fiskebåten som ble meldt savnet onsdag.

Ifølge NRK har politiet gjort et interessant funn i søket etter fisketråleren Carina.

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, understreker at politiet fortsatt er usikre.

Klokken 8 startet tre redningsbåter og tre fiskefartøy sjøbaserte søk etter den savnede reketråleren. I tillegg driver flere fritidsbåter begrenset søk i le av uværet, opplyser Bjart Gabrielsen, stasjonssjef ved Mandal politistasjon, til NTB.

Politiet antar at brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) omkom i en ulykke da de var på rekefiske onsdag. Tråleren Carina ble etterlyst da brødrene ikke kom tilbake om ettermiddagen.

Mellom 30 og 40 personer deltar i sjøsøket etter de to fiskerne.

Les også: Søk etter savnet tråler innstilt

Får bistand fra miniubåt

– De leter i området der vi tror havariet har skjedd. Det blir gjort systematisk søk etter vraket ved bruk av ekkolodd, og muligheten for å finne båten er relativt stor. De lokale fiskerne har god kunnskap om hvor de savnede normalt dro ut for å fiske.

Gabrielsen sier værforholdene er betydelig bedre fredag enn tidligere, selv om det fortsatt er et par meters høye bølger. Fredag skal søket pågå til mørkets frembrudd.

I tillegg har politiet bedt om bistand fra en miniubåt, men det er foreløpig usikkert når denne er klar.

Håper å finne brødrene i båten

Ifølge Gabrielsen jobber ikke politiet med å etterforske omstendighetene rundt ulykken ennå.

– Den brutale virkelighet er at det vi kan etterforske, trolig ligger på havets bunn. Det er lite annet vi kan gjøre nå enn å prøve å finne båten, sier han.

Håpet er at de antatt omkomne fiskerne befinner seg i båten, sier han. Dersom fiskerne ikke befinner seg i båten, er letemannskapene avhengige av at de befinner seg på vannoverflaten for å finne dem.

Startet søk etter 23-åring

Politiet har også satt i gang et søk etter den savnede 23-åringen, som falt i sjøen ved et fyr torsdag ettermiddag.

– Det er et titall personer fra Røde Kors som søker med to redningsskøyter i et definert område på vestsiden av Lindesneshalvøya, forklarer Gabrielsen.

23 åringen falt i sjøen like i nærheten av området hvor det ble søkt etter de to savnede fiskerne. Det blåste nordvestlig vind i området da ulykken skjedde. Et Sea King-helikopter lette uten hell etter mannen med varmesøkende kamera.

Forsvant i uvær

Det vil ikke bli satt inn i helikopter i søket fredag. Ettersom det søkes etter antatt omkomne personer, vil ikke Hovedredningssentralen (HRS) ha annet enn en rådgivende rolle i arbeidet.

Det er opprettet kriseteam for pårørende i Lindesnes og Lyngdal kommuner.