Frp-ere tilfredse med Frp i regjeringen

Medlemmene i Frp er godt fornøyd med regjeringen. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Selv om Frp har måttet svelge mange kameler i sin regjeringsdebut, er partiets medlemmer likevel tilfredse med innsatsen. Det viser en ny meningsmåling.

Undersøkelsen som Dagbladet har gjennomført blant partiets medlemmer og tillitsvalgte, viser at ekspertenes spådommer om at partiet ville oppleve misnøye innad ettersom de er nødt til å kompromisse i viktige prinsippsaker, ikke holder stikk.

Partiets grunnfjell fikk spørsmål om hvor fornøyd man var med Frps gjennomslag i seks viktige Frp-saker.

På den kanskje mest kjente kjernesaken, bompengespørsmålet, er misnøyen størst, men likevel overraskende liten: 46.5 prosent svarer at de er fornøyd med gjennomslaget og 26,9 prosent havner på «verken eller». De som er misfornøyde utgjør 26,6 prosent.

Hele 62,6 prosent er fornøyd med gjennomslaget i asyl- og innvandringspolitikken. Der svarer 14,1 prosent at de er misfornøyde.

Aller mest fornøyd er medlemmene og de tillitsvalgte med gjennomslaget i samferdselspolitikken, der 71,2 prosent er fornøyde og 10,4 prosent ikke fornøyd.

I helsepolitikken er 56,9 prosent fornøyd, i fengselspolitikken 56,8 og i skatte- og avgiftspolitikken 59,8 prosent fornøyd med innsatsen.

– Tallene er et oppløftende utgangspunkt. De bekrefter magefølelsen min om at våre folk har forståelse for at ting tar tid, sier Frps nestleder og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.