Jens mer populær enn Erna på ny måling

– Vår viktigste oppgave nå er å være et framoverlent, nysgjerrig og åpent opposisjonsparti, sier Ap-leder Jens Stoltenberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

For første gang siden valget er Jens Stoltenberg Norges foretrukne statsminister i en ny måling.

Ap-lederen er foretrukket som statsminister av 37 prosent av velgerne. Det er 3 prosentpoeng mer enn i september.

– Det er hyggelig at så mange har tillit til Arbeiderpartiet og meg. Jeg tror at mange ser oss som den viktigste motkraften til en politikk for økte forskjeller mellom folk i Norge, og det er jo riktig, sier Stoltenberg til Dagbladet.

– Vår viktigste oppgave nå er å være et framoverlent, nysgjerrig og åpent opposisjonsparti, fortsetter den tidligere statsministeren.

Faller tilbake

Høyre-leder Erna Solberg faller tilbake hele 9 prosentpoeng fra september, da hun var velgernes klare favoritt, og lander på en oppslutning der 32 prosent av velgerne foretrekker henne som statsminister.

Av Høyres egne velgere er hun foretrukket av 59 prosent, 18 prosentpoeng færre enn målingen som ble tatt opp i valgmåneden. Hos Frp-velgerne er tallet 46, også det 18 prosentpoeng færre enn forrige gang.

At velgerne foretrekker Stoltenberg som statsminister, betyr imidlertid ikke at de mener Solberg gjør en dårlig jobb. Målingen viser nemlig at et klart flertall på 54 prosent mener hun gjør en god jobb, og at bare 3 prosent mener hun gjør en dårlig jobb. (©NTB)