Ettåringens mor uforstående til siktelsen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Foreligger ingen dødsårsak for ettåringen
Moren til ettåringen som døde i Vanvikan onsdag, stiller seg helt uforstående til siktelsen.

– Siktelsen kom som en stor overraskelse. Hun har det veldig tøft og trodde at både hun og barnefaren skulle bli sluppet fri fredag, sier kvinnens forsvarer Tore Angen.

Knytter foreldrene til dødsfallet

Ettåringen ble obdusert torsdag, men det er fremdeles uklart hvordan barnet døde. Politiet mener likevel å ha skjellig grunn til mistanke mot begge foreldrene.

– De foreløpige opplysningene etter obduksjonen er slik at det er flere mulige dødsårsaker. Det er summen av obduksjonsrapporten og andre opplysninger som gir grunnlag for siktelsen, opplyste politiinspektør Sigbjørn Bjerkem i Nord-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse i Steinkjer fredag.

– Vi knytter siktelsen direkte opp mot at barnet døde. Vi mener vi har skjellig grunn til å mistenke at det har vært en form for opptreden som har ført til barnets død, sier Bjerkem.

Les også: Politiet: Flere mulige årsaker til ettåringens død

For åpne dører

Fengslingsmøtene i barnedødsfallsaken går for åpne dører i Inntrøndelag tingrett fredag.

Foreldrene framstilles for fengsling fredag klokken 12 og 14. Etter fengslingsmøtene vil politiet kalle inn til en ny pressekonferanse.

– Slik vi forstår det vil politiet be om to ukers varetektsfengsling, sier morens forsvarer, Tore Angen, til NTB.

Begge foreldrene stiller seg uforstående til at de er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at parets ett år gamle barn døde i Vanvikan i Leksvik kommune.

Bakgrunn: Barnefar pågrepet etter funn av død ettåring